Ta hand om din mobil - Så förlänger du livet på din telefon

En mobiltelefon kan ha en lång livslängd i många fall, medan den i andra fall kan ha en något kortare livslängd. Genom att ta hand om den på rätt sätt kan man förlänga mobilernas liv betydligt mer än man kanske tror. Även om olyckor kan inträffa är det möjligt att begränsa skadorna även i dessa situationer

Tips på saker som du kan påverka som förlänger din telefons liv:

  1. Använd skärmskydd och mobilskal
    Genom att skydda din telefons yttre delar kan du effektivt förhindra eller minska skador på din mobil om den exempelvis skulle tappas i marken. Ett ordentligt mobilskal och ett skärmskydd kan göra stor skillnad för att skydda din enhet mot stötar och repor.
  2. Programvaruuppdatering
    Mobiltelefoner som uppdateras regelbundet med mjukvaru-och säkerhetsuppdateringar tenderar att ha en längre livslängd eftersom den fortsätter att fungera effektivt under en längre tid.
  3. Användning
    Hur du använder telefonen kan påverka dess livslängd. En mobil som används för tunga spel och applikationer kan slitas ut snabbare än en mobiltelefon som används mer sparsamt.
  4. Sköt om telefonens batteri
    Batteriets prestanda försämras under tiden vilket även det kan påverka telefonens livslängd. Ta väl hand om batteriet genom att inte ladda det mer än du behöver och använd en laddare anpassad för telefonens batteri.
    Många laddar telefonen mycket mer än vad de egentligen behöver då man alltid vill ha mobilen fulladdad. Detta skadar batteriet och minskar dess livslängd.
  5. Rengör din mobil
    Mobiltelefoner bör rengöras ofta, dels för att minska antalet bakterier som sprids men även för att den ska hålla längre. 
    Det hamnar en hel del smuts emellan telefonens knappar, i högtalarna men även i mobilens laddningsuttag. Smutsen byggs på och kommer tillslut göra att vissa av telefonens funktioner kommer att försämras.
    Läs mer om hur du bäst rengör din mobiltelefon här.
  6. Temperatur & Klimat
    Undvik att använda din telefon i extrem hetta, kyla och i fuktighet då det kan skada mobilens komponenter och göra så att den fungerar sämre.